''Stinica – neodkriti raj za tiste, ki so željni adrenalina in aktivnosti, saj je oboje v neposredni bližini'

 

 

Stinica je turistična vasica, ki se nahaja okoli kilometer od naselja Jablanac, v manjšem zalivu Vela Stinica. Spada pod mesto Senj, ki je najstarejše naselje severnega Jadrana, v Ličko-senjsko županijo. Stinico tvorita zaliva Mala in Vela Stinica.
Vela Stinica je razvejan in dokaj širok zaliv, ki ni primeren za sidranje zaradi velike globine. Sidranje je možno edino v severnem območju zaliva, ampak samo pri globini morja do 20 metrov. Privez plovil je omogočen ob pristanu, ki so ga nekdaj uporabljali za natovarjanje lesa.
V južnem območju zaliva Vela Stinica se razprostira apartmajsko naselje(700 apartmajev), v okviru katerega je tudi majhna trgovina, dva lokala, trgovinica s ponudbo sveže zelenjave, sladoleda, biljard in manjši lokal na plaži. V poletnih mesecih obiščejo Stinico lokalni glasbeniki, ki prepevajo dalmatinsko glasbo.
Zaliv je zaradi svoje oblike v južnem delu zavarovan pred jugom, v severnem območju pa pred burjo. Celoten zaliv Vela Stinica je izpostavljen zahodnim vetrovom. Zaliv Mala Stinica se nahaja južno od zaliva Vela Stinica. V njem je okoli 150 metrov dolg pristan s pomolom nekdanjega žagarskega obrata.
Globina morja na tem predelu je štiri metre. V antičnem obdobju je bila na predelu Stinice naselbina Ortopla, od nje so se ohranili ostanki srednjeveške utrdbe, grobovi in temelji stavb. Naselje naj bi bilo porušeno v 13. stoletju s strani turškega ljudstva Tatari.
Od začetka julija leta 2012 trajekti iz Stinice povezujejo kopenski del z otokom Rabom. Pred tem je trajektna povezava potekala iz bližnjega naselja Jablanac. Južno od naselja se nahaja čudoviti zaliv Zavratnica, ki je eden najlepših zalivov v severnem Jadranu.
Preverite našo ponudbo, rezervirajte nastanitev in uživajte v lepotah tega turističnega mesta !

 

Doplačila:

v letu 2018 oddajamo naše apartmaje preko podjetja Novasol. zaradi zagotavljanja višje kakovosti koriščenja naših uslug , je potrebno doplačati 20 € za končno čiščenje apartmaja in obvezna prijava in tudi plačilo turistične takse ,ki jo mi opravimo za vas preko elektronskega sistema evisitor !Doplačilo hišni ljubljenčki 5€/dan.

 

Akcija:

AKCIJA PRI NAJEMU 10 DNI DOBITE 1 DAN GRATIS !

 

 Slike Apartmaja in okolice

 

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information